Silent Weapons for Quiet Wars

Silent Weapons for Quiet Wars

Acest document uimitor, datat mai 1979 a fost descoperit intr-un copiator IBM cumparat de ocazie in 1986, pentru piese de schimb, de un angajat al Boeing Aircraft. Publicarea lui marcheaza a 25-a aniversare a celui de-al treiea razboi mondial, denumit „Razboiul Linistit’’ si condus prin utilizarea de armament biologic subiectiv, purtat cu „arme silentioase’’.

Practic este un manual conceput de Militaryy Intelligence britanice in anii ’40 si preluat apoi de CIA, dezvoltat ulterior si super eficient dupa cum se dovedeste si (mai ales) in prezent, urmare a exponentialei dezvoltari a sectorului IT – vezi cazul Fb / Cambridge Analytica, sa zicem.

Descrie la modul cat se poate de tehnic un „action plan”, bazat pe o metodologie foarte ampla, clocit in zilele de inceput ale razboiului rece, care urmarea controlul maselor prin manipularea industriei, petrecerea timpului liber, educatiei si inclinatiilor politice. Indemna la o revolutie linistita, opunand frate contra frate si deturnand atentia publicului de la ceea ce se intampla in realitate.

Datorita tuturor acestor intentii si scopuri, acest document trebuia sa treaca neobservat.

Retiparit in forma originala. Include grafice.

Cateva caracteristici:

Politic: In 1954 era deja clar recunoscut de aceia aflati in pozitii de comanda ca nu mai era decat o problema de timp – cateva decenii – inainte ca marele public sa fie capabil sa inteleaga si sa deranjeze viesparul puterii, intrucat chiar elementale tehnologiei noilor arme-silentioase urmau sa devina la fel de accesibile pentru utopia publica cum erau pentru asigurarea unei utopii private.

Securitate: Este clar ca e imposibil de discutat ingineria sociala sau autimatismele unei societati, adica ingineria sistemelor de automatizare sociala (arme silentioase) la o scara nationala sau mondiala fara a implica obiective extinse de control social si distrugere de vieti umane, ca de exemplu sclavia si genocidul. Acest manual este, in sine, o asemenea declaratie de intentie. Un asemenea inscris trebuia oprit de la a fi facut public. Altfel, tehnic ar putea fi considerat ca fiind o declaratie formala de razboi civil.

Sunt disponibile doua variante:

– scanare a documentului original, dactilografiat; poate fi descarcata aici

– reeditare recenta, mai usor de citit; poate fi descarcata aici

Comentariile sunt închise.