The Philadelphia Experiment

The Philadelphia Experiment

de Anonymous, Ph.d’s.

Pentru ingineri si fizicieni poate fi o lectura interesanta, pentru cei fara preocupari tehnico-stiintifice raman posibilele concluzii si de fapt intregul ”film”al evenimentelor. La modul tehnic prezentat, ca si jurnal stiintific iar nu ca roman politist, bibliografia subiectului neducand altminteri lipsa de speculatii.

Oricum, merita savurate asertiunile din acest  ”disclaimer” profesional:

”Hai sa zicem asa: oferim acest mic studiu in ideea ca un inginer si cativa fizicieni se amuza [in sensul lui Arthur Eddington, (1) (2) Joseph Slepian, (3) Jearl Walker, (4)** Edwin Abbot, (5) George Gamow, (6) sau chiar Arthur C. Clark], uitandu-ne la declaratii publice, incercand sa ramanem intre limitele decentei tehnice a ingineriei si spunand: ”Ce-ar fi daca…?” Odata ce analizele teoretice fac anumite predictii fizice, ca urmare asertiunile noastre pot fi examinate experimental de catre terte parti dezinteresate (dar calificate) si ca nu ne-am ratacit prea departe de metoda stiintifica in amuzamentul nostru. Privita in acest spirit, distractia noastra trecatoare ar trebui sa ofere divertisment recreational pentru sceptici, studenti, lunatici fringe, ingineri si oameni de onoare.”

Autor anonim, poate omul nu a vrut sa se faca de ras in fata sefilor si colegilor; sau altceva… Daca este ceea ce americanii numesc hoax (farsa) atunci e una bine elaborata si merita analizata, de cei interesati!

Descarcare  aici

Share

Comentariile sunt închise.