Despre Dreptul la Asociere sau: Copiii Ploii vs. Partide, Loje, Klanuri, etc..

image_pdf

Cu ceva ani in urma…vreo 33, discutam in contradictoriu cu un camarad de armata si coleg de facultate, ulterior coleg de fabrica si acum fost prieten despre a fi sau a nu fi membru de partid (comunist, pentru cei mai tineri); el tocmai intrase in partid, iar eu tocmai ii ziceam ca pe mine nu ma intereseaza, imi propun sa devin un bun inginer si atat, cel mult unul foarte bun (eram studenti in anul 3 atunci); el imi zicea ca daca vreau sa realizez ceva semnificativ, cum ar fi sa ajung vreun sef sau ceva…trebuie sa fac parte din partid, ca acolo se regaseau cei mai progresisti membri ai societatii; eu am intrebat pe cine reprezentau acestia sau cui tineau ei partea (partid, deh, de la ”pars”, adica parte!) intr-o societate fara clase, cum urma sa fie societatea comunista spre care se zicea ca ne indreptam; el imi raspunde ca astia, cei mai competenti si responsabili se luptau ca sa ii ”ajute” si pe aia mai fraieri sa se emancipeze si sa se ridice astfel la nivelul cerintelor! wow…si dupa aia, cu ce ne mai ocupam? pai, dup-aia insemna ca am ajuns in comunism!

Tare asta, stai si te-ntrebi cum nu le crapa acum obrazul de rusine celor care mancau… felul asta de mancare, cu atat pofta, in vremurile de incredibila amintire!

Dar si mai tare este ce se intampla in vremurile noastre (se intampla si atunci, dar mai departe de plaiurile noastre): era la moda, cel putin acum cativa ani, sa fii admis intr-o societate secreta, cat mai onorabila, daca se poate! si iaca asa au intrat in chestiile astea toti Garcea, Tilica, Dorel si alte personaje celebre si care n-a reusit sa fie admis nicarii si-a facut propria Loja sau Asociatie sau Sindicat sau Partid, unii. Cat despre cei care au izbutit sa fie admisi pe ici colo, au atins performanta sa le cam dea dureri de cap onorabililor care credeau ca ei sunt un club select (s-o creada ei!).

Cica daca te inregimentezi, pardon: daca te afiliezi, astia te ajuta sa te ajungi, ca ei se promoveaza unii pe altii peste tot; desi pe fisa postului scrie ca ei se ocupa cu ajutorarea omenirii sa progreseze pe toate planurile – economic, cultural si mai ales spiritual, bla, bla.

Dar toate astea se fac cu mare discretie…chiar in secret (de aia se numesc Societati Secrete) nu cumva sa prinda dusmanii de veste; care dusmani? pe vremuri, Biserica si Monarhia, ca astia i-au cam ars pe rug pe fratii fondatori…acuma, nu se stie, ca atat fetele bisericesti cat si altetele lor regale sunt afiliate de ceva vreme, deja.

Adica, pe scurt: astia vor binele omenirii dar nu pot dezvalui reteta, panaceul universal stiut doar de ei, ca sa nu incapa pe maini dusmanoase; acuma, avand in vedere diversitatea de grupuri, loje, partide, asociatii, klanuri, gasti, etc…cu siguranta astia se feresc unii de altii, fiecare grupare crezandu-se detinatoarea solutiei magice! ca doar nu s-or ascunde de ET?

Cam sinistru! oare cat la suta din populatie mai reprezinta aia ne-inregimentati, pardon: ne-afiliati? adica aia asa ca mine, Copiii Ploii! sau oi fi ramas singurul?

Si, pana la urma, de Copii Ploii cine are grija, in afara de ploaie? Te pomenesti ca Guvernul…si uite asa ajungem la binefacerile Deomcratiei.

Share
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × = eighteen